Tweefactorauthenticatie instellen

Tweefactorauthenticatie is standaard ingesteld voor al onze professionele accounts. De eerste keer dat je inlogt koppel je jouw account in een authenticator app. Deze app genereert vervolgens elke keer nieuwe tokens om mee in te loggen.

Download de Authenticator app

Download de app 'Google Authenticator' via de App Store, Google Play of Windows Store. Deze app genereert tokens (codes) die je nodig hebt bij het inloggen op het platform.   

Het icoontje van de Google Authenticator. Het ziet eruit drie gekruiste lijnen die samen een ster vormen in de Google kleuren blauw, geel, rood en groen.

Wanneer je in de Google Authenticator inlogt met een Google account kun je jouw Therapieland of Gezondeboel account op meerdere apparaten koppelen. Als je dan bijvoorbeeld een nieuwe telefoon hebt is het niet meer nodig om tweefactorauthenticatie opnieuw in te stellen, omdat de gegevens worden onthouden.

Log in op het platform

Ga naar Therapieland of Gezondeboel en log in met jouw e-mailadres en wachtwoord. Klik op ‘Tweefactorauthenticatie Instellen’. Wordt er direct om een token gevraagd stuur dan een mail met het onderwerp '2fa resetten' naar info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl en wacht tot je antwoord hebt ontvangen.

Een schermafbeelding van de eerste pagina die je ziet voordat je tweefactorauthenticatie gaat instellen. Er staat een korte uitleg over de stappen die je moet nemen en een blauwe Start knop om met het instellen te beginnen.

Scan de QR-code met de Authenticator app

Ga naar de Authenticator app op je telefoon. Klik op ‘Aan de slag’ of op het plusje onderaan om je account toe te voegen aan de app.

Het plus-icoon in de Google Authenticator app.

Kies vervolgens voor de optie ‘QR-code scannen’, scan de QR-code en kies account toevoegen. Klik hierna op je laptop of computer op ‘verder’.


In het vervolg kun je inloggen door middel van tweefactorauthenticatie. Je hoeft niet meer alle bovengenoemde stappen van de wizard te doorlopen. Het enige wat je hoeft te doen, is de Authenticator app op jouw telefoon openen en de token invullen bij het inloggen.

Herstelcodes

Let op: de app genereert telkens nieuwe tokens, omdat elke token maar voor een korte tijd geldig is. Elke keer dat je inlogt op Therapieland, heb je jouw telefoon met de Authenticator app nodig. Het is handig om herstelcodes aan te maken voor als je jouw telefoon eens vergeet. In dit artikel beschrijven we hoe je dat doet: Tweefactorauthenticatie: Back-up tokens

Ik wil geen app op mijn telefoon

Naast de app kun je een browser-extensie installeren die tokens genereert. Hoe je dit doet kun je lezen in dit artikel: Tweefactorauthenticatie in de browser

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.