Tweefactorauthenticatie in de browser

Er zijn verschillende opties om tweefactorauthenticatie te gebruiken zonder mobiele telefoon. In dit artikel maken wij gebruik van de browser-extensie in Chrome maar je kunt ook gebruik maken van extensies voor Firefox of Edge.

Extensie downloaden

Klik hier om de extensie te downloaden uit de Chrome Webstore en klik “Aan Chrome toevoegen” om de extensie te installeren.

Een blauwe knop met de tekst Toevoegen aan Chrome.

Extensie activeren

Klik op het puzzelstukje (1) en klik daarna op de speld (2), zodat de QR-code vast staat naast je adresbalk.

scr_2fa_extension_pinEen schermafbeelding van de rechterbovenhoek van het browservenster met het puzzelstuk icoontje.

QR-code scannen

Log in op Therapieland of Gezondeboel en klik op 'Tweefactorauthenticatie instellen' zodat de QR-code in beeld verschijnt.

Klik op het QR-code-icoontje en klik vervolgens op het  vierkante scanner icoontje om de QR code te scannen.

scr_2fa_extension_scanqrEen schermafbeelding van de 2fa browserextensie met een puzzelstuk icoontje en een potlood icoontje.

Scan de QR-code door je linkermuisknop ingedrukt te houden, sleep je cursor vanaf de linker bovenhoek naar de rechteronderhoek en laat los.

Een deel van een QR code.

Token kopiëren

Als er geen zes-cijferige code verschijnt nadat je op het QR-code-icoontje klikt voer dan bovenstaande stap nogmaals uit. Klik op de cijfers om de zes-cijferige token te kopiëren en plak deze vervolgens in de daarvoor bestemde balk.

Een schermafbeelding van het login scherm en het tekstvak waarin je het token kunt invullen.

Tweefactorauthenticatie instellen in de authenticator app

Om in een tweefactorauthenticator app in te stellen voor jouw account moet je een aantal stappen doorlopen. Deze stappen beschrijven we in dit artikel: Tweefactorauthenticatie instellen

Heb je problemen met het instellen of het gebruik van tweefactorauthenticatie dan bieden we in dit artikel een aantal oplossingen: Tweefactorauthenticatie oplossingen

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.