Handleiding vragenlijsten

INHOUDSOPGAVE

1. Vragenlijst versturen

2. Vragenlijst invullen

3. Uitslag bekijken

4. Rapport downloaden

1. Vragenlijst versturen

• Log in en klik op de paarse tegen met vragenlijsten.
  • Klik daarna op Nieuwe vragenlijst.

• Als een client al een account heeft dan kun je hem of haar selecteren, of je kunt klikken op maak een nieuwe cliënt aan.
  • Indien een cliënt geen eigen e-mailadres heeft, bijvoorbeeld een jong kind dan kun je de optie geen eigen e-mailadres aanvinken. In dit geval wordt het verplicht om geboortedatum en BSN in te vullen.
  • Heb je geen tijd om BSN in te vullen selecteer dan niet de optie geen eigen e-mailadres. Deze optie is voornamelijk om meerdere mensen op hetzelfde e-mailadres uit elkaar te houden.

Kies één of meerdere vragenlijsten.

• Klik op Laten invullen door iemand anders indien nodig. Let op dit kan maar naar één informant per keer, stuur als het nodig is opnieuw de vragenlijst.
  • Als je vaak dezelfde vragenlijsten stuurt kun je deze set opslaan en een naam geven door te klikken op Sla de combinatie van vragenlijsten op als een herbruikbare set.
  • Als je op Nieuwe vragenlijst klikt kun je kiezen voor bestaande set gebruiken.
  • Hier krijg je de optie set wijzigen, gebruiken of wijzigen.

2. Vragenlijst invullen

• Cliënt
    • Je cliënt ontvangt via e-mail een uitnodiging van Therapieland om de vragenlijst in te vullen. Via de blauwe knop in de e-mail wordt de cliënt naar de online vragenlijst geleid.
    • Tip: Een cliënt kan de vragenlijst tussentijds pauzeren. De voortgang in de vragenlijst wordt opgeslagen als er naar een volgende pagina wordt geklikt. Let op: als de vragenlijst maar uit één pagina bestaat dan is dit niet mogelijk. De cliënt kan via dezelfde link in de e-mail op een later moment de vragenlijst verder invullen.
    • Er volgt een korte introductie waarna de cliënt de vragenlijst kan starten.

• Informant
    • Sommige vragenlijsten moeten door een informant, zoals een ouder, partner of leerkracht worden ingevuld over de cliënt. Deze persoon ontvangt eenzelfde uitnodiging zoals een cliënt weergegeven om in te vullen over de cliënt.
    • Let op! Cliënten worden niet op de hoogte gesteld door Therapieland dat een informant wordt uitgenodigd voor een vragenlijst. Indien jij wilt dat een cliënt hiervan op de hoogte is, dan raden wij aan om dit vooraf met de cliënt te bespreken.

• Professional
    • Sommige vragenlijsten moeten door jou als professional worden ingevuld over de cliënt, bijvoorbeeld de HONOS. Na het verzenden van deze vragenlijst verschijnt in je dashboard de paarse knop ‘Door mij in te vullen vragenlijsten’. Klik op deze knop.
    • Klik vervolgens op Start vragenlijst om deze vragenlijst te starten, er wordt geen e-mail uitnodiging naar je cliënt gestuurd, jij kunt direct de vragenlijst in gaan vullen. Na het afronden van de vragenlijst kun je weer terugkeren naar je vragenlijsten dashboard.

3. Uitslag bekijken

• Zodra een vragenlijst is ingevuld ontvang jij een e-mail notificatie. Klik op de link in de e-mail of ga naar het Vragenlijstenportaal en klik in het overzicht op de blauwe link Bekijk uitslag om de uitslag te bekijken.
  • Let op! Cliënten hebben geen inzage in de ingevulde vragenlijsten en de uitslag. De uitslag is alleen inzichtelijk voor de professional die de vragenlijst heeft verzonden.
  • Tip: Je kunt het overzicht makkelijk sorteren door één of meerdere keren op de kolommen te klikken, bijvoorbeeld Ingevuld. Je kunt ook de zoekbalk gebruiken om een specifieke cliënt of vragenlijst te zoeken.
  • Indien normgroepen beschikbaar zijn voor een vragenlijst kies je eerst via de paarse knop ‘Normgroepen’ de passende normgroep. Je kunt te allen tijde switchen van normgroep. Bij sommige vragenlijsten zijn geen normgroepen aanwezig en zie je direct de uitslag.
  • Bovenaan de pagina vind je een samenvatting.
  • Onder de samenvatting staat de uitslag per dimensie weergegeven in cirkeldiagrammen. Als een vragenlijst meerdere keren wordt afgenomen dan is er bij de dimensies een voortgangsgrafiek beschikbaar. Klik op Toon voortgangsgrafiek om de grafiek uit te klappen. De resultaten van de follow-ups worden hier automatisch zichtbaar.
  • Onderaan de pagina vind je alle items en de gegeven antwoorden.

4. Rapport downloaden

• Het is mogelijk om een rapport van de uitslag in PDF te downloaden. Klik op de blauwe knop Download PDF. Indien bij een vragenlijst normgroepen aanwezig zijn moet je eerst een normgroep selecteren voordat je het rapport kunt downloaden.
  • Let op! Wees je ervan bewust dat je een download maakt die lokaal opgeslagen wordt. Indien je op een gedeelde werkplek werkt adviseren we om de gedownloade bestanden te verwijderen.

Gewijzigd op:Vr, 8 Apr, 2022 at 1:30 PM