Tweefactorauthenticatie instellen

Tweefactorauthenticatie is standaard ingesteld voor al onze professionele accounts. De eerste keer dat je inlogt op de website, moet je jouw account koppelen in de Authenticator app. Deze app genereert vervolgens elke keer nieuwe tokens om mee in te loggen.

Stap 1: Download de Authenticator app

Download de app 'Google Authenticator' via de App Store, Google Play of Windows Store. Deze app genereert tokens (codes) die je nodig hebt bij het inloggen op het platform.

Stap 2: Log in op het platform

Ga naar Therapieland of Gezondeboel en log in met jouw e-mailadres en wachtwoord. Klik op ‘Tweefactorauthenticatie Instellen’. Wordt er direct om een token gevraagd? Stuur dan een mail met het onderwerp '2fa resetten' naar info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl en wacht tot je antwoord hebt ontvangen.

Stap 3: Scan de QR-code met de Authenticator app

Ga naar de Authenticator app op je telefoon. Klik op ‘Aan de slag’ of op het plusje onderaan om je Therapieland-account toe te voegen aan de app. Kies vervolgens voor de optie ‘QR-code scannen’, scan de QR-code en kies 'Account toevoegen'. Klik hierna op je laptop of computer op ‘Verder’.

Hierboven zie je hoe het er in beide apps uitziet. Links Microsoft Authenticator, rechts Google Authenticator.

Stap 4: Inloggen maar

De Authenticator app genereert een unieke token. Vul deze in en klik hierna op ‘Afronden’.

In het vervolg kun je inloggen door middel van tweefactorauthenticatie. Je hoeft niet meer alle bovengenoemde stappen van de wizard te doorlopen. Het enige wat je hoeft te doen, is de Authenticator app op jouw telefoon openen en de token invullen bij het inloggen.

Herstelcodes

Let op: de app genereert telkens nieuwe tokens, omdat ieder token maar voor een korte tijd geldig is. Elke keer dat je inlogt op Therapieland, heb je jouw telefoon met de Authenticator app nodig. Het is handig om herstelcodes aan te maken voor wanneer je jouw telefoon een keer vergeet of kwijtraakt. In dit artikel beschrijven we hoe je dat doet: Back-up tokens instellen.

Ik wil geen app op mijn telefoon

Naast de app kun je een browserextensie installeren die tokens genereert. Hoe je dit doet kun je lezen in dit artikel: Tweefactorauthenticatie in de browser

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support-knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail naar info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl. Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Do, 16 Jun, 2022 at 11:12 AM