Tweefactorauthenticatie in de browser

Er zijn verschillende opties om tweefactorauthenticatie te gebruiken zonder mobiele telefoon. In dit artikel maken wij gebruik van de browserextensie in  Chrome, maar je kunt ook gebruik maken van extensies voor Firefox of Edge.

Extensie downloaden

Klik hier om de extensie te downloaden uit de Chrome Webstore en klik op “Toevoegen aan Chrome” om de extensie te installeren.

Extensie activeren

Klik op het puzzelstukje (1) en klik daarna op de speld (2), zodat de QR-code vaststaat naast je adresbalk.

QR-code scannen

Log in op Therapieland en klik op 'Tweefactorauthenticatie instellen', zodat de QR-code in beeld verschijnt.

Klik op het QR-code-icoontje (1) en klik vervolgens op het potlood-icoontje (2).

Klik op '+' en kies voor 'Scan QR-code'.

Scan de QR-code door je linkermuisknop ingedrukt te houden, sleep je cursor vanaf de linker bovenhoek naar de rechter onderhoek en laat los.

Token kopiëren

Indien er geen zes-cijferige code verschijnt nadat je op het QR-code-icoontje hebt geklikt, voer je bovenstaande stap nogmaals uit. Klik op de cijfers om het zes-cijferige token te kopiëren en plak deze vervolgens in de daarvoor bestemde balk.

Gelukt

Als onderstaande melding verschijnt is het instellen gelukt!

Tweefactorauthenticatie instellen in de Authenticator app

Om in een Authenticator app tweefactor in te stellen voor jouw account, moet je een aantal stappen doorlopen. Deze stappen beschrijven we in dit artikel: Tweefactorauthenticatie instellen.

Heb je problemen met het instellen of het gebruik van tweefactorauthenticatie? Dan bieden we in dit artikel een aantal oplossingen: Tweefactorauthenticatie: oplossingen.

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support-knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl. Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Do, 16 Jun, 2022 at 11:17 AM