Tweefactorauthenticatie oplossingen

Tweefactorauthenticatie is standaard ingesteld voor al onze professionele accounts. Helaas is die tweede stap bij het inloggen tegenwoordig nodig om gegevens goed te kunnen beveiligen. Vooral als er iets niet goed gaat kan dat flink irritant zijn. Hieronder vind je de meest voorkomende problemen.

App Downloaden:

Via onderstaande links vind je 2FA-apps die wij aanbevelen omdat ze van een betrouwbare bron komen.
Google Authenticator (App store, Play store)
Microsoft Authenticator (App store, Play Store)

Nieuwe telefoon koppelen:

De instellingen voor tweefactorauthenticatie worden niet automatisch gekopieerd als je gegevens overzet van je oude naar je nieuwe telefoon, dit moet je handmatig doen. Als je je oude telefoon niet meer hebt kunnen wij de instellingen voor je resetten, zodat je 2FA op je nieuwe telefoon kunt instellen. Stuur hiervoor een mail naar info@therapieland.nl met als onderwerp '2fa resetten'. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je vervolgens 2-factorauthenticatie opnieuw instelt: Tweefactorauthenticatie instellen

Token is incorrect:

Soms geeft de website aan dat je token incorrect is. De app maakt elke 30 seconden een nieuwe token aan dus het is belangrijk dat je je token binnen deze tijd invult op de website. Hoe lang je nog hebt zie je aan het klokje dat de tijd aftelt in de app.

Synchronisatie

Als de tijd van je computer en je telefoon niet synchroon lopen dan kan dat problemen opleveren. Goed om dit te controleren als je de melding krijgt dat je token incorrect is. Op Android telefoons kun je de tijd handmatig synchroniseren vanuit de Google Authenticator app: Open Google Authenticator en klik op de drie puntjes rechtsboven. Ga hier naar Instellingen > Tijdcorrectie voor codes > Nu synchroniseren. Probeer daarna opnieuw om in te loggen met een token.

Enter

Het kan ook gebeuren dat je deze melding krijgt doordat het formulier op de site niet goed werkt. Als je na het invullen van je token op Enter klikt gaat het dan mis. Je kunt in zo'n geval proberen om in plaats van op Enter met de muis op de knop Log In te klikken.

Opnieuw instellen

Krijg je hierna nog steeds de melding dat je token incorrect is dan kun je het beste tweefactorauthenticatie een keer helemaal opnieuw instellen. Stuur hiervoor een mail naar info@therapieland.nl met als onderwerp '2fa resetten'. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je vervolgens 2-factorauthenticatie opnieuw instelt: Tweefactorauthenticatie instellen

Ik wil geen app op mijn telefoon:

Naast de app kun je een browser-extensie installeren die tokens genereert. Hoe je dit doet kun je lezen in dit artikel: Tweefactorauthenticatie in de browser

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Ma, 16 Mei, 2022 at 3:16 PM