Starten met VR EMDR voor professionals

Leuk dat je gaat starten met VR EMDR. Dit VR-programma is alleen te gebruiken in combinatie met de Pico-bril.

Stap 1: Opstarten

Laat de cliënt de Pico-bril opzetten. De cliënt krijgt het Blikopener-menu te zien. Laat de cliënt het EMDR-programma selecteren en vervolgens op 'Verbinden' klikken.

Stap 2: De mobiele app

Open zelf de Blikopener-app op je smartphone en kies het EMDR-programma. Nadat de cliënt op ‘Verbinden’ heeft geklikt, krijgt diegene een code te zien. Vraag de cliënt deze mondeling aan jou door te geven. Voer de code vervolgens in in de Blikopener-app. Nadat je de code hebt ingevoerd en op ‘Verbinden’ hebt geklikt, kun je via je telefoon live meekijken met wat de cliënt door de bril ziet.

Het beeld beweegt mee met de hoofdbewegingen van de cliënt. Zo kun je bijvoorbeeld zien of de cliënt de stimulus met de ogen of met het hoofd volgt. Belangrijk is dat de cliënt enkel met de ogen meebeweegt en dus niet met het hoofd.

Stap 3: Stimuli aanpassen

Als behandelaar is het mogelijk om de stimulus die de cliënt ziet aan te passen, via de Blikopener-app. Je kunt het traject (de vorm waarin het bolletje beweegt), de snelheid en de kleur van het bolletje aanpassen. De aanpassing is direct zichtbaar op het beeld van de cliënt. Jij en de cliënt zien dus direct wat jij verandert in de instellingen.

Wil je meer weten over Virtual Reality?

Klik hier om alle artikelen over Virtual Reality te bekijken.

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe support-knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u, via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Wo, 21 Sep, 2022 at 10:14 AM