Beeldbeloplossingen

Voorbereiding beeldbellen

Door gebruik te maken van de juiste browser en deze regelmatig te updaten, voorkom je een hoop problemen. Wij raden Google Chrome of Microsoft Edge aan. Je kunt zien of er een update beschikbaar is door te klikken op de drie puntjes rechtsboven. Als hier niks over een update staat, ben je helemaal up-to-date!

Instellingen in de wachtkamer

Voordat je een beeldbelgesprek in gaat heb je de mogelijkheid om instellingen te testen in de wachtkamer. Controleer of je jezelf ziet en of er een blauwe balk beweegt wanneer je praat.

1. Als je geen beeld hebt, kun je hier een andere camera selecteren.
  2. Als er geen blauwe balk beweegt, selecteer dan een andere microfoon.

Geen beeld en/of geen geluid

Klik op 'Toestaan' om jouw browser toestemming te geven om gebruik te maken van je microfoon en camera.

Als je geen toegang hebt verleend of als de browser geen toegang krijgt, verschijnt deze melding:

Als je wel toegang hebt verleend, maar toch deze melding of een volledig wit scherm blijft zien, kan dit een van de volgende oorzaken hebben:

• Je webcam is al in gebruik in een ander programma. Het is op Windows vaak niet mogelijk om je webcam op twee plekken tegelijk te gebruiken. Sluit daarom alle andere programma's die gebruik maken van je webcam.
  • Je besturingsysteem blokkeert de toegang: Windows, MacOS.
  • Een anti-virus of browserextensie blokkeert de toegang.

Haperend of schokkerig beeld

De kwaliteit van het beeldbelgesprek is afhankelijk van veel factoren. Door ervoor te zorgen dat alles aan jouw kant klopt, voorkom je vervelende verassingen. Zorg voor een stabiele internetverbinding; gebruik een internetkabel indien je deze hebt. En zorg ervoor dat zowel je browser als je computer of laptop (besturingssysteem) volledig up-to-date zijn!

Kies voor 5Ghz, wanneer zowel 2.4Ghz en 5Ghz WiFi-netwerken beschikbaar zijn. Let op: 5Ghz is niet hetzelfde als 5G voor mobiele netwerken.

Gebruik deze test om vast te stellen of je voldoende bandbreedte hebt om een stabiele beeldbelverbinding te kunnen waarborgen. Om goed te kunnen beeldbellen moet je minimaal 10mb/s up- en downloadsnelheid hebben, maximaal 300ms Ping en niet meer dan 50ms Jitter. Als je niet aan deze voorwaarden kan voldoen, is er een grote kans dat het beeldbellen niet soepel verloopt.

Zwart of wit scherm

Een aantal programma's die bedoeld zijn om veilig te internetten blokkeren je camera, tenzij je Therapieland als veilig markeert of aan je 'whitelist' toevoegt. Als je gebruik maakt van een anti-virus- of anti-spyware-programma, raden we je aan om te controleren of deze je camera blokkeert. Deze zal vaak onder de Privacy-instellingen te vinden zijn. Als je op een beveiligde verbinding zit of gebruik maakt van een proxy of VPN, kun je in dit artikel terugvinden welke poorten en adressen moeten worden toegestaan.

Ben je een professional en wil je meer uitleg?

Klik hier om de volledige handleiding voor professionals te lezen.

Gewijzigd op:Vr, 2 Sep, 2022 at 1:57 PM